Vi är Kornbo Maskin

Vi är ett team bestående av dedikerade lantbrukare med många års erfarenhet.

Vi jobbar stenhårt för att kunna erbjuda god service och support, kort leveranstid för reservdelar,

och att kunden alltid ska kunna nå oss per telefon.

Vid frågor eller funderingar, tveka inte, hör av dig till oss!

Bengt E. Jönsson

Bengt E. Jönsson

+46 (0)70-525 05 38
bengt@kornbomaskin.se

Håkan Olsson

Håkan Olsson

+46 (0)70-268 72 00

Arne Andersson

Arne Andersson

+46 (0)70-547 10 58

David Ögren

David Ögren

+46 (0)70-033 61 57
david@kornbomaskin.se

Välkommen till Kornbo maskin

Företaget grundades 1990 och består idag, liksom när det startades, av samma tre lantbrukare, Bengt, Håkan och Arne. 2011 anslöt David Ögren.

Kornbo Maskin AB ligger i Kornheddinge mellan Staffanstorp och Dalby, på Bengt Jönssons gård. Reservdelslager byggdes 1998, med dator på lagret som är ansluten i nätverk till dator inne på gårdskontoret. Nätverket byggdes av TH Widmark och hans kollegor på Vicetech i Lomma, med viss hjälp av Johan Nilsson som då var IT-tekniker på Unikum i Lund.

Kornbo använder Pyramidsystems program för lager, fakturering och ekonomi, Bengt fakturerar och Håkan sköter ekonomi. Arne hjälper till med inventering i lagret, men är annars mest ansvarig för praktisk service.
Renslastarna säljs, servas och repareras mestadels av Kornbo. Det är då företrädesvis åkerier eller brukare som transporterar mycket betor, som använder dessa maskiner.

Betupptagarna som kommer till Sverige, levereras till Kornbo, där de slutmonteras och levereras till återförsäljarna. Igångsättning av maskinen ute hos kund tar Kornbo Maskin också hand om, efter första säsongen kollas maskinerna och ev. problem som uppstått under garantitiden åtgärdas av Kornbo och montör från fabriken i Danmark.

Huvudlager av reservdelar finns alltså också i Kornheddinge, där återförsäljarna beställer och hämtar eller får skickat till sig vad de behöver. I speciella fall kan det även hända att kunder hämtar reservdelar direkt hos Kornbo, på helger eller kvällstid, när det är stängt på maskinfirmorna. Reservdelar som Kornbo beställer från Danmark, kommer ofta på natten med HIT-service, det funkar bra, och vi har grejorna på plats direkt på morgonen.